Het is niet mogelijk om een reservering te maken

Dubbelproject Taylor Made: Je bent niet goed (voorstelling onderbouw)

Je bent niet goed een multidisciplinaire voorstelling met spel, dans, live muziek, zang en spoken word. Een unieke theater-workshop-ervaring voor leerlingen van de middelbare school in Nissewaard.
Taylor Made is een dubbelproject i.s.m. Theater de Stoep en Centrum voor de Kunsten Spijkenisse

Doelgroep: klas 1 en/of klas 2 VO

Tijdsduur: voorstelling en twee workshops van 1 uur

Periode: 9 september 2024

Locatie voorstelling: Theater de Stoep

Kosten voorstelling: € 300,-

Kosten workshop per uur: 109,- (prijs per 15 leerlingen) (via Centrum voor de Kunsten Spijkenisse: inschrijven voor de workshops, klik hier)

Scholen ontvangen achteraf een factuur of betalen met CJP Cultuurkaart.

Organisator voorstelling: Theater de Stoep

Je bent niet goed een multidisciplinaire voorstelling met spel, dans, live muziek, zang en spoken word.

Een unieke theater-workshop-ervaring voor leerlingen van de middelbare school in Nissewaard.

Brandon Taylor is en theatermaker, ooit begonnen met Spoken Word, die met een crew een show heeft gemaakt, gericht op de Urban Arts (spoken word, poëzie, drama, dans, zang). Op verschillende locaties heeft Taylor Made opgetreden met daaraan verbonden een serie inspirerende cursussen.

Allereerst bekijken de leerlingen een voorstelling in Theater de Stoep ‘Je bent niet goed’. Deze voorstelling is makkelijk te begrijpen en sluit goed aan bij de doelgroep: het past in de hedendaagse Urban Arts.

Verhaallijn
Je bent niet goed is een voorstelling die zich afspeelt op de middelbare school. Een meisje uit de brugklas, Felicia, wordt erg gepest. Wanneer het op een dag te veel wordt besluit ze in de pauze weg te lopen van school. Niet veel later komt ze een man tegen die haar blijft achtervolgen. Ze raken in gesprek en dan komt Felicia erachter dat de man een beetje gek is.

Als zij afstand van hem wilt nemen, besluit hij haar interesse te wekken door te vertellen dat ze bijna weg gaan. Felicia wordt nieuwsgierig en vraagt waar de man naartoe gaat. Hij gaat naar een plek waar alles kan en mag.

De man neemt Felicia mee in zijn fantasiewereld. Elke plek staat voor een probleem die Felicia in haar leven ervaart. Die gaan ze proberen op te lossen. Verschillende vaardigheden waarover ze beschikt worden uitgelicht. Zo kan Felicia goed dansen, is ze heel creatief, en doet eigenlijk geen vlieg kwaad. Toch zijn er dingen waar ze moeite mee heeft. Door er op een andere manier naar te kijken, komt hier verandering in.

Voorbeelden van problemen zijn vastzitten in een denkpatroon en de situatie niet op een andere manier kunnen bereiken. Ook oordelen op uiterlijk en dus niet een ander op zijn persoonlijkheid of innerlijk bekijken. Daarnaast het belang van communiceren en jezelf durven uitspreken. Maar ook je gevoel een plekje leren geven. Zo zijn er nog talloze voorbeelden van problemen en onzekerheden waar niet alleen Felicia, maar zo veel meer jongeren last van hebben.

Hierna volgen de leerlingen een cursus in het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse, waarbij zelf maken centraal staat.

Docenten van Taylor Made laten leerlingen ervaren dat iedereen kan maken, maar het vaak niet durft. Het komt te dicht bij gevoel; leerlingen durven zich niet kwetsbaar op te stellen. In een veilige omgeving worden ze bewust dat het niet gaat om goed of fout, maar om zelfontplooiing en het meemaken van theater.

Optie voorstelling in TdS op 9 september 2024, workshops op 9 september direct na de voorstelling of de cursussen worden later ingepland.

Doelgroep klas 1 of klas 2 VO

Optie voorstelling in TdS op 9 september 2024, direct na de voorstelling of op een later moment gaan de leerlingen zelf aan de slag bij verschillende workshops.

Inschrijven kan vanaf22-05-2024
Inschrijven kan tot15-07-2024

LET OP!

Scholen die ook de workshop afnemen, gaan voor op scholen die alleen inschrijven voor de voorstelling.

Datum Vrij